Groene woning verkoopt beter

19 september 2017 09:00 Onder leiding van Dirk Brounen bestudeerden onderzoekers van de Universiteit van Tilburg ruim 62.000 koopwoning met energielabel die in de eerste helft van 2017 werden verkocht. Het energielabel van een huis varieërt van een gunstig A-label tot een ongunstig G-label. Uit het onderzoek bleek dat hoe gunstiger het label was, hoe hoger de verkoopopbrengst en hoe sneller de verkoopsnelheid.

Verkoopsnelheid
Uit het onderzoek bleek dat een A-label de verkooptijd versnelt met ruim 52 dagen. Bij woningen met een G-label bedroeg de verkoopsnelheid daarentegen ruim 66 dagen meer dan gemiddeld.

Verkoopopbrengst
Ook bij de verkoopopbrengst was de invloed van een gunstig energielabel duidelijk zichtbaar. Koopwoningen met een A- en B-label leverden 6.000 euro extra op, terwijl koopwoningen met een F- en G-label gepaard gingen met een gemiddelde prijskorting van bijna 12.000 euro.

Binnen het onderzoek wordt rekening gehouden met specifieke kenmerken van een pand, zoals leeftijd, staat van onderhoud, locatie en woningtype.

(bron: Universiteit Tilburg)

Contact

Wacht niet langer, en neem contact op

Sloterwijk & Heinen Makelaars
Ecu 2
8305 BA Emmeloord
T: 0527 61 02 60
E: info@shmakelaars.nl

Nog vragen?