Plasterk lanceert WOZ-waardeloket

10 oktober 2016 16:00 De eerste 100 gemeenten zijn al aangesloten. Voorheen kon je alleen een taxatieverslag opvragen bij je gemeente waarin de WOZ-waarde staat van de huizen waarmee jouw huis is vergeleken om de waarde te bepalen. Je kon dus niet zelf de waarde van een woning opvragen. Bij de gemeenten die zijn aangesloten op de WOZ-viewer kan dat nu wel.

Minister Plasterk toont de werking van het WOZ-waardeloket door al lopend door de straten van Rotterdam de WOZ-waarde van huizen op te vragen. Waar je voorheen naar het gemeenteloket moest, kun je nu dus waar en wanneer je wilt deze informatie opvragen. Bijvoorbeeld op je iPad of computer.

De Landelijke Voorziening WOZ en het WOZ-waardeloket zijn ontwikkeld in samenwerking met het ministerie van Financiën, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Unie van Waterschappen en de Waarderingskamer. De heer mr. G.J. Jansen (voormalig Commissaris van de Koningin van Overijssel) ondersteund als aanjager gemeenten bij het proces voor aansluiting op de Landelijke voorziening WOZ.

Contact

Wacht niet langer, en neem contact op

Sloterwijk & Heinen Makelaars
Ecu 2
8305 BA Emmeloord
T: 0527 61 02 60
E: info@shmakelaars.nl

Nog vragen?