Koop:Buitenom, 8313 AH Rutten - Foto
+14

Buitenom 8313 AH Rutten € 404.500,- v.o.n.

  • Woonhuis
  • 5 kamers
  • 4 slaapkamers
  • 2 badkamers
  • Bouwjaar 2024
  • 308 m² perceeloppervlakte
  • 119 m² gebruiksoppervlakte

Beschrijving

Twee onder een kap woningen (levensloopbestendig) met slaapkamer en badkamer op de begane grond en berging.
De levensloopbestendige twee-onder-een kapwoning met een volledige geïsoleerde bijgebouw hebben een beukmaat van 5,80 meter en een gebruiksoppervlakte van circa 119 m² en een inhoud van circa 512 m³. Deze woningen hebben ook de mogelijkheid voor een kantoor aan huis of een hobbyruimte. Daarnaast kan er nog gekozen worden voor een alternatieve indeling, zoals een volwaardige ingerichte 1e verdieping (3 slaapkamers met badkamer) en een vaste trap naar de 2e verdieping (gebruiksoppervlakte van circa 139 m² en een inhoud van circa 512 m³).

Bouwnummer 01: verkocht
Bouwnummer 02: € 404.500
Bouwnummer 03: € 404.500
Bouwnummer 04: verkocht
Bouwnummer 05: € 404.500
Bouwnummer 06: € 409.000

Deze woning is inclusief:
• Tuindeur met grote raampartijen aan de achterzijde;
• Volledig geïsoleerd bijgebouw met slaapkamer;
• Complete badkamer op de begane grond (kan naar eigen wens worden aangepast);
• Geïsoleerde berging;
• Toiletruimte met toilet en fontein;
• Busch Jaeger inbouw wandcontactdozen;
• Hardhouten buitenkozijnen met draai- kiepramen;
• Zonnepanelen;
• Keramische dakpannen;
• Grondwarmtepomp met passieve koeling;
• Vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping;
• Zoneregelaars in alle verblijfsruimtes en badkamer voor individueel aansturen van de warmte/koelvraag;
• Zinken hemelwaterafvoeren.

Indeling
Begane grond
Entree, hal, meterkast, toiletruimte, straatgerichte woonkamer, trapopgang en trapkast. Tuingerichte keuken met tuindeur en raampartij. Via de achterzijde heeft u toegang tot een tussengang van hieruit is de slaapkamer, badkamer en berging bereikbaar.

Eerste verdieping
Overloop, 2 riante slaapkamers, kast en toiletruimte met toilet en fontein.

Tweede verdieping
Via een vlizotrap is zolderruimte bereikbaar als extra bergruimte.

Wat is een water-water warmtepomp?
Een water-water warmtepomp is een milieuvriendelijk verwarmings- en koelsysteem dat gebruikmaakt van de natuurlijke energie uit grondwater om warmte te leveren aan uw huis. Het systeem haalt warmte uit het grondwater via een gesloten buizensysteem en gebruikt deze warmte om uw woning te verwarmen in de winter. In de zomer kan het systeem ook worden omgekeerd om uw huis te koelen door warmte uit uw woning te halen en af te voeren naar het grondwater.
Hoe werkt het?
De water-water warmtepomp werkt volgens het principe van warmte-uitwisseling met grondwater. Een netwerk van buizen, gevuld met een koelvloeistof, wordt in de grond geïnstalleerd. Deze buizen absorberen de warmte uit het grondwater en voeren deze warmte naar de warmtepomp binnen uw huis. Daar wordt de warmte gebruikt om water te verwarmen dat vervolgens door uw verwarmingssysteem circuleert. In de zomer wordt het proces omgekeerd om uw huis te koelen.
Voordelen van een water-water warmtepomp:
• Duurzaamheid: Een water-water warmtepomp maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Het vermindert de CO2-uitstoot en draagt bij aan een schonere planeet.
• Energie-efficiëntie: Door gebruik te maken van natuurlijke warmtebronnen is een water-water warmtepomp zeer energiezuinig. Hierdoor kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening op de lange termijn.
• Comfort: Een water-water warmtepomp zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele verwarming en koeling van uw huis, ongeacht het seizoen. Het biedt een constante en aangename binnentemperatuur, waardoor u het hele jaar door comfortabel kunt wonen.
• Lange levensduur: Water-water warmtepompen hebben over het algemeen een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn betrouwbaar en kunnen vele jaren meegaan met de juiste zorg en onderhoud.

Waarom kiezen voor een water-water warmtepomp?
Door te kiezen voor een water-water warmtepomp investeert u in de toekomst van uw huis en het milieu. U verlaagt uw energierekening, verhoogt het comfort van uw huis en draagt bij aan een duurzamere wereld voor de toekomstige generaties.
Voordelen:
- Contante brontemperatuur
- Hoge rendementen
- Geen buitenunit
- Passie “gratis” koelen mogelijk
- Lange levensduur omdat er geen actieve onderdelen zijn

Rutten
Rutten is een gemoedelijk dorp met zo’n 1700 inwoners. Er zijn veel (sport)verenigingen en het dorp heeft een rijk sociaal leven. Het dorp heeft een bijzondere vormgeving. De kleine dorpskern is verdeeld in vier kwadranten, naar ontwerp van Prof. Ir. W. Bruin. De woonkern wordt omzoomd door een boswal en tussen de bebouwing bevinden zich diverse groenstroken. Rutten heeft een Multi Functionele Accommodatie (MFA), genaamd Het Klavier, waarin het Kindcentrum, sport en dorpsfunctie zijn gehuisvest. In het centrum ligt een prachtige speeltuin die door het dorp zelf is gerealiseerd. Het buitengebied is voornamelijk agrarisch, met bloembollen, akkerbouw en veeteelt. Het dorp ligt dichtbij de toeristische trekpleister Lemmer, waar het vooral in de zomer goed toeven is aan het strand, in het water of op de gezellige terrassen. Op 5 kilometer afstand ligt het Kuinderbos met wandel- en fietspaden, een mountainbikeroute en ruiterpaden.
Door de gunstige ligging zijn steden als Emmeloord en Lemmer met hun voorzieningen eenvoudig bereikbaar via de autosnelwegen A6 en N50. Joure, Sneek, Heerenveen, Leeuwarden, Groningen, Lelystad, Almere, Amsterdam en Zwolle, evenals Schiphol, zijn binnen handbereik.

Kaart

Kenmerken

Overdracht

Referentienummer
05751
Vraagprijs
€ 404.500,- v.o.n.
Aanvaarding
In overleg
Aangeboden sinds
Dinsdag 16 april 2024
Laatste wijziging
Dinsdag 28 mei 2024

Bouw

Type object
Woonhuis, eengezinswoning, twee onder een kap woning
Soort bouw
Nieuwbouw
Toegankelijkheid
Senioren
Bouwperiode
2024

Oppervlaktes en inhoud

Perceeloppervlakte
308 m²
Woonoppervlakte
119 m²
Inhoud
512 m³

Indeling

Aantal bouwlagen
3
Aantal kamers
5 (waarvan 4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 (en 1 apart toilet)

Uitrusting

Verwarmingssysteem
Vloerverwarming (gedeeltelijk)
Warmtepomp
Badkamervoorzieningen Badkamer 1
Douche
Toilet
Wastafel
Badkamervoorzieningen Badkamer 2
Douche
Toilet
Wastafel
Heeft schuur/berging
Ja

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding